Veckans Album

img

Published 2021-11-23 06:00

"I 40 år har vi väntat på att få höra Borta På Vindens hyllning till Ingemar Stenmark, och nu är den äntligen här!"

- Lukas Jacobson / P4 Västmanland -

"Tanken var att Borta På Vinden skulle göra en vinyl EP, men när de fick höra att det skulle ta mellan
åtta och nio månader, skrinlade dom dessa planer och satsade på CD och digitalt istället."

- Håkan Persson / Borås Tidning -

"Det här är musik i reggae, pop och blues genren, som nu äntligen har hittat ner från vinden efter 40 år. Det är musik som väcker känslor och associationer från den tiden, men som står sig nog så väl än idag."

- Börje Holmen / Musikbloggen 67 -

"ABBA släppte senast nånting nytt 1982 och släppte nya plattan den 5:e november. Borta På Vinden ville ju inte vara sämre. De släppte senast nånting nytt 1981 och och släppte sin nya EP den 15:e oktober."

- Kenneth Bremer / Blue Desert -

"Borta På Vinden har med denna EP åstadkommit en representativ överblick, som visar ett hittills okänt band, i Sverige, som å ena sidan arbetar med uppenbara förebilders material, men å andra sidan också försökt etablera sin egen profil. Men denna blandning av musik, som har en klang mellan sextiotalet och åttiotalet, låter inte några slutsatser dras om vilken riktning man egentligen syftade på och vilket kärnbudskap som ligger i utformningen av låtarna. Enbart med dessa sex låtar kan du härleda tre till fyra olika stilar. Jag är nyfiken på att se vad som komma skall, nu när de inte längre är 'borta med vinden'."

- Wolfgang Giese / Musik An Sich -

"Borta På Vinden släpper nu inspelningar gjorda 1981 som 'CD EP', både digitalt och fysiskt, med låtar om bland annat Arboga Tidning, Kaj (Dimmornas Bror), Ingemar Stenmark, John Wayne, plus 2 hemliga bonusspår."

- Jan van Eck / Blues'N'Roots Corner -

More about Borta På Vinden