a b c d e f g h i j k
l m n o p q r s t u-z

Borta På Vinden

Sommaren 2020 släppte Svenska Disco Kyrkan en remix av Arboga-bandet Borta På Vindens gamla single ”Mina Nya Disco Jeans” på albumet ”Borta På Vinden – Svensk Rock, Funk & Ungdomsgårdsdisco 1976-1982” som Andres Lokko genast började rejva om i Svenska Dagbladet. Gruppen fick blodad tand och började släppa sina gamla alster digitalt. Hösten 2021 släpptes så för första gången en CD med gruppens material från tidigt 80-tal.

Samtidigt skrev gruppens allra första gitarrist, Thomas Nordin, en sprillans ny text och skickade över till de övriga medlemmarna för påseende. Gruppens reserv-bassist och dito gitarrist, Anders Liljeborg, gick igång, skrev om texten lite grann, satte musik till Nordins text, spelade in en enkel demo, som han sen skickade till gruppens låtskrivare, sångare och gitarrist, Peter Holmstedt. Nämnde Holmstedt gick igång lika mycket som Liljeborg, började genast frisera texten ytterligare, arrangera om låten för att passa gruppens profil och sound, och kom med synpunkter på produktionen. En helg tidigt i mars träffades Holmstedt och Liljeborg i Studio PGA i Borås, med viss assistans av Andreas Holmstedt, för att färdigställa låten som gick under arbetsnamnet ”Telefonminne”, men som nu fått titeln ”Högt Upp I Molnet”. Classe Persson på CRP mastrade, Petra Holmstedt tog fram en omslagsbild, Mikael Persson sydde ihop omslaget för alla befintliga nedladdnings- och strömningstjänster, och, vips, så var Borta På Vindens första nya låt på 40 år ett faktum. Release i april 2022.

Sommaren 2022 kom så det första liveframträdandet av bandet på över 40 år. Den historiska händelsen ägde rum på den numera ökända festivalen som går under namnet Robstock. En 2-spårs single släpptes strax innan.....

När vi gick in i 2023 hände det mera grejer. Den 22:a juni släpptes en fyra spårs EP vid namn "Ego Boys Sessions 1982". Tidigt det året drog 4 av gruppens medlemmar upp till Montezuma Recording Studios i Stockholm för att prova lite nya grepp. Till sin hjälp hade man producenten och teknikern Kaj Erixon (Di Leva, CajsaStina, Mauro Scocco). Fyra nya låtar sattes på tape under en aktiv och hektisk helg, och resultatet får vi äntligen höra nu, dryga 41 år senare.

Inte nog med det, efter fina recensioner i både Aftonbladet och Expressen tidigt 1982 tog radioproducenten Anders Klintevall Sveriges Radios mobila enhet till bandets hemstad Arboga den 23:e februari samma år och spelade in Borta På Vinden i Medborgarhuset till ett fullsatt salong, som sändes live i P3 samma kväll. Efter mer än 40 år kunde vi nu höra denna klassiska konsert igen på alla nedladdnings- och strömningstjänster.

Den 9:e september samma år, 2023, spelade man återigen live, nu på Ågården i den gamla hemstaden Arboga.

När vi nu kastar oss handlöst in i 2024 kommer vi att få höra ett par låtar från konserten på Spotify och alla andra digitala tjänster. Den 16:e februari släpps "Borta På Vinden På Restaurang Ågården" av Border Music och Red Eye Worldwide.

Som nån klok människa sa nån gång, "det är aldrig för sent".....

Borta På Vinden

Borta På Vinden

Borta På Vinden

Visit Borta På Vinden's record label
www.paraplyrecords.se/

Borta På Vinden

Borta På Vinden

Borta På Vinden

Borta På Vinden

Borta På Vinden