Veckans Album

img

Published 2022-07-11 06:00

"Murre Eriksson visar att hon är en sångfågel som flyger högt direkt."

- Hans Bloom / DalaDemokraten -

"Murre Eriksson från Torsåsby bor numera i Sveriges vishuvudstad Västervik och har totat ihop ett debutalbum som ger mersmak. Och då snackar vi inte smaken av fabriksproducerad Mer. Det här är saftigt, från hemodlade musikaliska fruktträd och med ständigt nya toner i busken. Musik och texter som bär."

- Timo Kangas / Lira Musikmagasin -

""Miranda 'Murre' Eriksson är den mest lovande svenska unga vissångare som förenar svensk vistradition med rockmusik jag har hört sen, ja, Lars Winnerbäck. Om jag var Winnerbäck hade jag tagit med mig Murre som förband på en turné."

- Bengt Eriksson / HiFi & Musik -

"En betraktelse av kvällsvimlet i en sommarstad där skrålande kroggäster, kärlekskranka par och trötta hundägare tillbringar kvällen. Och om vemodigheten som infinner sig när sommaren snart är slut."

- Anna Wirsén / Visor -

"Murre Erikssons 'Tänk Om...' är ett lysande debutalbum med folkrock eller klassisk svensk vispop där jag får referenser till Lars Winnerbäck, Eva Dahlgrens åttiotalsplattor och Marie Fredrikssons mästerliga 'Sjunde Vågen'. Det är en egensinnig fin platta med lekfulla låttitlar som blir vandringar bortom staden och ut på landet. Just där bär sångerna med sig vinden i håret och kaffekoppen i bersån."

- Micheles Kindh / Blaskan -

"När jag hör Murre Eriksson tänker jag osökt på Lisa Ekdahl och hennes debutalbum som kom 1994. Det var och är svensk visa med en nyskapande och glädjande fräschör. Detta känns som en efterföljare i den andan."

- Börje Holmén / Musikbloggen 67 -

"“Although we don’t understand anything from the songs in Swedish language on the debut album 'Tänk Om…' from singer songwriter Murre Eriksson, we are pleasantly surprised by the lovely melodies and well orchestrated music of the 8 songs on this album.“

- Valére Sampermans / Rootstime -

More about Murre Eriksson