a b c d e f g h i j k
l m n o p q r s t u-z

Murre Eriksson

"'Fågel, Fisk, Mitt Emellan' är en låt om vemodigheten som infinner sig i en sommarstad när sommaren snart är slut. En betraktelse av kvällsvimlet i en hamnstad där skrålande kroggäster, kärlekskranka par och trötta hundägare tillbringar kvällen. Just där, mittemellan fåglarnas kvittrande och fiskarna som slår i havet, där pågår livet i sig." ~ Murre Eriksson

"Fågel, Fisk, Mitt Emellan", första singeln från Murre Eriksson debutalbum, "Tänk Om...", släpps den 6:e maj, 2022. Albumet två veckor senare, den 20:e maj, 2022.

Den egensinniga visartisten och folkrockaren Miranda Murre Eriksson ifrån Smålands djupa granskog tar lyssnarna med på en känslomässig berg och dalbana med sina underfundiga texter och följsamma melodier igenom glädje och sorg i livets stora och vardagens små stunder.

Murre kommer från den lilla byn Torsåsby i Västra Torsås som ligger i de södra delarna av Alvesta kommun och har sedan 14 års ålder, fart och flängt mellan tåg och bussar till olika platser och spelningar och spelat sin musik. Numera är hon bosatt i visstaden Västervik där hon studerade vid Visskolan 2014 till 2016, och därefter beslutade sig för att stanna kvar.

Fram tills 2020 har Murre mest uppträtt solo, men i samband med en konsert på Kajskjulet i Halmstad, där hon var förband till John Holm, tillfrågades musikerna Jesper Wihlborg och Alexander Gunnarsson om de ville medverka på hennes kommande debutalbum. Så blev det, och snart anslöt sig även Calle Sjöqvist och Adam Butler till arbetet med skivproduktionen.

På debutalbumet "Tänk Om…" lyfts Murres akustiska låtar in i ett visrockigt rum. Där texter och spröd sång samsas med skitiga elgitarrer och ett komp med pondus, men också låtar där lågmäldheten får stå i fokus. Musik och texter som stannar kvar.

Visit Murre Eriksson's website
www.murre.one/
Visit Murre Eriksson's record label
www.kakafon.com/