Meant To Be

img

Published 2020-12-04 06:00

LYRC Orchestra tar dig på en resa med Symfonisk Partyfunk. Musiken låter som Hans Zimmers och Snarky Puppys kärleksbarn. Orkestern bildades 2017 och efter 3 år i studion debuterar de nu med sitt första album, “Meant To Be”.

LYRC Orchestras symbol och inspirationskälla är den fantastiska frukten ananas. Det är den frukt som är mest funk. Med sin ananasfarkost tar LYRC Orchestra publiken på en resa genom ljudlandskap och rymden. Genom sin unika sättning med vokalister, dubbel stråkkvartett, rytmsektion, harpa och blås, formar de ett nytt sätt att se på en orkester.

“Vi vill utmana konceptet orkester. Musiken har det bästa av båda världar, den episka symfoniska världen samt attityden och groovet från funk”, säger Anna Ljungberg.

Orkestern bildades av Anna och Kalle Syri år 2017, och målet var att skapa drömkonserten. En genreöverskridande orkester blev svaret; symfonisk klangbild, funk och party.

“Vad är möjligt att göra med en orkester? När vi kom på det här projektet tog nyfikenheten över och det gjorde det omöjligt att inte testa och vi har bara börjat. Nästa projekt blir en maxad livesession med ny musik”, säger Kalle Syri.

De har spelat live på Pustervik, i Eric Ericssonhallen, gjort en egen festival på Stora Gasklockan i Gävle, samt startat upp sitt egna skivbolag Bagissimo Records.