a b c d e f g h i j k
l m n o p q r s t u-z

Ulrik Arturén

Varför skall det gå 7 år innan det kommer något nytt material från Ulrik Arturén undrar Ni? 2013 släpptes EP'n "Watch My Show" på Paraply Records och sedan inget mer.

"Att skapa musik är inget man gör på beställning, inte jag i alla fall. För mig är välmående en viktig del i processen. Det var t.o.m så illa att jag under en period tyckte att musik och teater var det värsta jag visste. Och då är det illa. Riktigt illa. Men som en skänk från ovan kom jag i kontakt med några vänner som fick mig att få tillbaka min glöd. Vilket gjorde att jag började samla in material som har legat och dammat i ett antal år. Och skaparlusten ökade sakta men säkert. Idag är det uppe i 150%, om inte mer", säger Ulrik.

Så nu under sommar och höst 2020 släpper Ulrik 4 stycken alster med en månads mellanrum. Först ut var "Just Go", "Prayer" och "Buckingham's Song". Alla 3 skrivna av Ulriks gode vän Peter Robsahm. Alla 4 låtar är faktiskt skrivna av honom. "Herr Robsahms musik passar mig som handsken och jag har fått fritt spelrum att tolka hans musik på mitt sätt. Vilket känns oerhört tacksamt och inspirerande", fortsätter Ulrik.

Innan Ulrik släpper låt nummer 4 i 'serien' om Richard III, så kom först en liten julbonus. 1981 släppte Chris Squire och Alan White från gruppen Yes låten "Run With The Fox", och Ulriks lilla hyllning till sina hjältar kunde inte hållas längre. Så, tomten kom redan den 23:e november i år.

Men nu är det dags för låt nummer 4. Och denna gång på svenska. Musikalen "Richard Rocks" var tänkt att sättas upp i Sverige från början, och då finns i dag de flesta låtar med svensk text. Ulrik valde denna variant med tanke på att den kändes bäst när han och Peter Robsahm jobbade fram den för snart 20 år sedan. Handling : Richard III har precis kommit till makten och lägger här fram sina dekret till sina män. Vilka i slutändan får frågan, "Är Ni För Mig...Eller Emot Mig"?

Släpps på alla nedladdnings- och streamingtjänster den 4:e december.

Så, 2020. Här är han igen. Ulrik Arturén. Mycket nöje!

Visit Ulrik Arturén's record label
www.paraplyrecords.se