a b c d e f g h i j k
l m n o p q r s t u-z

Trio Rop

"När hjärtesorgen väller över en känns allt som en hopplös fråga. Tvivlet, desperationen, det ofattbara som var det enda som inte fick hända. När kärleken inte är nog för att få ha kvar det en allra mest vill ha. När ett beslut tagits utan ens medgivande. Maktlösheten. Då vill jag blunda. Blunda och låta det skölja över mig, sträcka ut händerna och känna er tryggt bredvid mig. För där finns ni, i sorgen och stödet och sången." ~ Petrix, Trio Rop

Trio Rop släpper en andra single, "Kasta", från debutalbumet, "Mellan Oss", den 22:a april, 2022.

Med debutalbumet "Mellan Oss" skapar Trio Rop med kraft och skörhet, lekfullhet och allvar, ett unikt vokalt ljudlandskap i vilket berättelsen tar plats. Berättelsen om ett uppbrott, en stor sorg, en återhämtning och livet som händer däremellan, "Mellan Oss".

Genom en brinnande vilja att berätta om den lilla människan och allt det där som känns så stort, tar Trio Rop avstamp i folkligt berättande och folklig vokal tradition. En tradition där man förr förde vidare berättelser med sång för att komma ihåg och dela händelseförlopp med andra. I den andan söker Trio Rop i sitt skrivande efter de allmänmänskliga formuleringarna för att synliggöra berättelser de saknar i folktraditionen. Berättelser om de avvikande, om samkönad kärlek och starka vänskapliga band. Med sina nytänkande kompositioner tar sångarna Elin Buxfeldt, Petrix Hessel och Sofia Källman oss med till en helt stilla plats med motljus och vackra skuggningar.

Trio Rop bildades på Skurups folkhögskola 2016 och har släppt flera singlar samt en EP, "Hon Kisar Mot Mig". Debutalbumet "Mellan Oss" är inspelat av Klara Goliger på Music-a-matic hösten 2021 och släpps den 20:e maj. Medverkar gör också ytterligare sex röster.

"Mellan oss finns allt och ingenting. Mellan oss bygger vi framtiden. Mellan oss finns syskonskapet, finns sorgen, finns kärleken, finns rop och viskningar. Det lever mellan oss."

Visit Trio Rop's record label
www.kakafon.com/